Start het schooljaar met VBS

Begin het nieuwe schooljaar goed geïnformeerd en kom naar Start het schooljaar met VBS: voor nieuwe en ervaren (vrijwillige) bestuurders en directeuren in het primair onderwijs, op woensdagavond 26 september in Utrecht. Start het schooljaar met VBS begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Meld u hier aan voor Start het schooljaar met VBS.

Programma:
Er zijn twee parallelsessies waaruit u ter plekke kunt kiezen en wisselen tijdens de pauze is mogelijk.
 
Sessie A (duur 2 uur)
Speciaal voor startende bestuurders (maar iedereen is welkom!) is er een presentatie over de rol van het bestuur, het interne toezicht en de verhouding tussen bestuur en directie. VBS-directeur Edward Moolenburgh en René Derksen, directeur-bestuurder van Montessorischool Aan de Basis in Veenendaal maken u wegwijs.
 
Sessie B (duur 2x een uur)
Directeuren en meer ervaren bestuurders (ook hier is iedereen welkom!) kunnen twee workshops na elkaar volgen:

1. Toelichting op de nieuwe CAO PO
Cao-deskundige Ellen Bonke van de PO-Raad komt de belangrijkste wijzigingen in de cao-po toelichten. Daarbij is er gelegenheid om vragen te stellen, en kunt u knelpunten in de uitvoering van de cao aangeven.

2. Oplossingen lerarentekort
Tiny Rompen, adviseur van het Arbeidsmarktplatform PO, gaat tijdens een interactieve workshop met aanwezigen in gesprek over het voorkomen van lerarentekorten en over regionale oplossingen. Het Arbeidsmarktplatform deelt goede voorbeelden van samenwerking uit de praktijk.
 
Ledenvoordelen
VBS-leden kunnen gebruikmaken van de voordelen van het Inkoop Centrum Onderwijs.
Adviseur Elwin Lentze zal een korte presentatie geven over de ledenkortingen voor o.a. energie, kantoorartikelen, afdrukvoorzieningen en sanitaire producten.
Voor actuele ontwikkelingen en al uw vragen op financieel- en personeelsgebied zullen financieel adviseur Marcus Driessen en een HRM-specialist aanwezig zijn.
 
Daarnaast is er voldoende gelegenheid om uw netwerk en kennis uit te breiden. Komt u ook op woensdag 26 september? Meld u aan voor Start het schooljaar met VBS via dit webformulier.
 
Start het schooljaar met VBS
Voor:
nieuwe en ervaren (vrijwillige) bestuurders en directeuren in het po
Datum: woensdag 26 september 2018
Tijd: 19.00-22.00 uur
Locatie: vergadercentrum Domstad Utrecht
Kosten: 25 euro.