Masterclass over belang lokale onderwijslobby op 20 februari

Het is steeds belangrijker om via een sterke, lokale lobby de belangen van scholen en besturen goed op de gemeentelijke politieke agenda te zetten. Daarom is er op 20 februari 2018 de Masterclass Lokale Belangenbehartiging voor VBS-leden.
 
Voorafgaand aan de raadsverkiezingen op 21 maart 2018 organiseren VBS en Hofstaten Public Affairs deze masterclass. In de Masterclass Lokale Belangenbehartiging gaan we in op effectieve lokale belangenbehartiging. Het doel is om schoolleiders en bestuurders meer inzicht en tools te geven in het planmatig beïnvloeden van gemeentelijke besluitvorming, zowel op ambtelijk als politiek niveau. Daarbij is nadrukkelijk ruimte voor het uitwisselen van ervaringen.

Opzet
In een groep van maximaal 20 deelnemers kunt u, onder leiding van Henriette Kievit en Meüs van der Poel van Hofstaten Public Affairs, verkennen of uw organisatie klaar is voor de lokale lobby en op welke wijze u deze nog (verder) kunt versterken. Ook gaan we in op de vraag wat VBS-scholen verwachten van een nieuw college: Welke kansen zijn er? (Ver)nieuwbouw, projecten? Of halen we dan het Paard van Troje (lees: politiek) binnen in onze mooie, autonome scholen?

Inhoud
Thema’s die onder andere aan de orde komen zijn:
  • Gemeenteraadsverkiezingen 2018
  • De veranderende rol van de gemeente: thema’s en ontwikkelingen
  • De gemeente en lokaal onderwijsbeleid 
  • Inzetten op een professionele en gestructureerde lobbyaanpak
  • Do’s en dont’s
  • Best practices
De VBS-masterclass Lokale belangenbehartiging vindt plaats op dinsdag 20 februari 2018, van 14.00 uur tot 16.00 uur, in het nieuwe gebouw van basisschool De Nijepoort, Versteeglaan 146, Groenekan. Kosten: € 25,00.

Inschrijven kan hier.

Heeft u tips, vragen en/of opmerkingen? Mail ons op communicatie@vbs.nl of bel 070-331 52 52.