VBS


VBS is een netwerkorganisatie voor eigenheid, verbinding en ouders & school. Ze geeft ruimte aan eigentijds leren en onderwijsvernieuwing. Ze verbindt alle betrokkenen en is pleitbezorger van hun belangen. Zie ook onze standpunten.

Bij VBS zijn rond de 200 schoolbesturen en rond de 400 scholen uit het speciaal, primair en voortgezet onderwijs aangesloten. Daartussen zitten veel kleine besturen met een eigen (pedagogische) identiteit. Leden kunnen met hun vragen gratis terecht bij de VBS Helpdesk.
Naast leden kent VBS donateurs. Zij ondersteunen met een jaarlijkse bijdrage het werk van VBS in het maatschappelijke debat. Ook helpen zij daarmee scholen ruimte te behouden voor eigenheid en vernieuwing. Donateurs zijn veelal ouders die onderwijs op maat van hun kind belangrijk vinden.


 
Een team van deskundige professionals ondersteunt schoolbestuurders, leidinggevenden, toezichthouders, MR-leden, ouders en leerkrachten van de school. Als geen ander weten wij waar uw school voor staat. Daarom kunnen wij goed met u meedenken en u van deskundig advies voorzien. 

VBS is er voor de verbinding tussen alle betrokkenen in het onderwijs.

Overtuigd? Word nu lid!
Ontdek de voordelen van een VBS-lidmaatschap.
Donateur worden kan ook.

De Privacyverklaring VBS.