VBS denkt met u mee over de AVG

Met rasse schreden nadert 25 mei 2018, de invoeringsdatum van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Deze wet dwingt scholen tot actie en VBS denkt graag mee over uw AVG-aanpak. Voldoet u al aan de eisen die deze nieuwe wet stelt?
 
De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) wordt op deze datum van kracht. Deze aangescherpte Europese privacywetgeving verplicht scholen om persoonsgegevens nog beter te beschermen. Regelmatig krijgt VBS vragen over de AVG van scholen. VBS denkt als sparringpartner graag met u mee over de aanpak van uw ‘AVG-project’. De VBS Helpdesk staat klaar voor uw vragen: Nienke Daniëls, helpdesk@VBS.nl, 070-331 52 15.

Wat kan VBS voor u doen?
Wij realiseren ons dat het een tijdrovend project kan zijn, naast de dagelijkse gang van zaken op school. Wat kan VBS voor u doen? Afhankelijk van uw vraag en waar u staat in het AVG-proces kan de helpdesk met u meedenken over uw vragen en u eventueel doorverwijzen naar een partner uit het VBS-netwerk.

Denk aan vragen als:
  • Wat is de AVG in het kort?
  • Welke concrete verplichtingen brengt de nieuwe wet met zich mee?
  • Hoe pak ik het project aan?
  • Waar kan ik terecht voor praktisch AVG-advies op onderdelen en/of praktische begeleiding?
Lees eerder verschenen artikelen in magazine De VBS:
Nieuwe Europese privacywet dwingt tot actie’ (De VBS oktober 2017)

Zo voert u de risicoanalyse uit’ (De VBS december 2017)

Een derde artikel over de functionaris gegevensbescherming verschijnt binnenkort in De VBS en op deze site.

Meer informatie en advies
  • Kennisnet biedt een online aanpak voor scholen in het primair onderwijs om zelfstandig en laagdrempelig met gegevensbescherming aan de slag te gaan: Aanpak informatiebeveiliging en privacy.
  • Cascade advocaten, samenwerkingspartner van VBS, biedt een modulair dienstverleningspakket over privacywetgeving aan. Op 8 maart 2018 vindt over dit aanbod een gratis workshop over privacy plaats van 14.00-16.00 uur bij Pro Management Onderwijs Support in Delft. Daarna kunnen deelnemers beslissen of zij interesse hebben in het dienstverleningsaanbod over privacy. Zie: https://cascadeadvocaten.nl/breng-privacybeleid-up-to-date/
  • Ook de Autoriteit Persoonsgegevens biedt scholen praktische hulp bij de naleving van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG): Privacy gaat iedereen wat aan. Ook is er een aparte scholenpagina.

 
Contact
VBS Helpdesk, Nienke Daniëls: helpdesk@VBS.nl, 070-331 52 15.