Collectieve inkoop

'Gezamenlijke inkoop kent hoge tevredenheidscijfers'

 

VBS is altijd op zoek naar voordeel voor haar leden. Via het samenwerkingsverband Inkoop Centrum Onderwijs biedt zij onder meer voordelige inkoop van kantoorartikelen, energie, zonnepanelen, afdrukvoorzieningen, hardware en sanitaire producten.Schoolinkoop.nl
Kantoor- en schoolartikelen artikelen nemen een grote hap uit het budget van scholen. Dankzij de samenwerking met Schoolinkoop kunnen VBS-leden extra voordelig kantoorartikelen gekocht worden. Het aanbod telt meer dan 1500 artikelen. Interesse? Ga naar www.schoolinkoop.nl en schrijf u in via het deelnameformulier. Als deze ondertekend retour is ontvangen, kunt u gebruikmaken van de kortingen op kantoorartikelen.

Ledenvoordeel op hardware
Binnen het onderwijs is het een bekend gegeven dat de vraag naar ict hardware ontzettend stijgt, maar de budgetten vaak niet evenredig meestijgen. Daarnaast is het in veel gevallen zo dat er steeds meer apparaten met steeds minder mensen draaiende gehouden moeten worden. we zijn daarom een duurzame samenwerking aangegaan met de firma SES Computers. SES Computers is een gerenommeerde  leverancier van refurbished hardware binnen het onderwijs.
De refurbished producten van SES zijn van absolute topkwaliteit. Het betreffen enkel modellen uit de zakelijke  lijn  van A-merken zoals Dell, HP, Lenovo etc. Hiermee heeft de school de garantie op de beste zakelijke kwaliteit die verkrijgbaar is. De refurbished systemen hebben vergelijkbare specificaties als een nieuw systeem, maar zijn tot wel 70% voordeliger. Al de systemen worden op 20 punten technisch gecheckt. Of het nu gaat om 10 of 500 werkplekken, SES Computers  garandeert topkwaliteit en een forse besparing.

Energie voor scholen
Energie voor Scholen staat,al meer dan tien jaar , voor de gezamenlijke inkoop van gas en elektra. Scholen die meedoen besparen aanzienlijk op hun energiekosten door het volumevoordeel. Inmiddels doen al zo’n 6.000 scholen mee.
Meer over Energie voor Scholen leest u op www.energievoorscholen.nl. Deelnemers aan het collectief vinden hier alles over inschrijven, mutaties doorgeven, prijsafspraken, nieuwsbrieven en contactgegevens.

Zon voor scholen
Wilt u meer doen aan duurzaamheid op school? Zonnepanelen kunnen een oplossing zijn, maar hoe rendabel zijn ze? Zon voor Scholen helpt uw school bij het realiseren van zonne-projecten.
Zon voor Scholen (www.zonvoorscholen.nl) is een project van energie-inkoopcollectief Energie voor Scholen. Namens het collectief realiseert DVEP Energie zonne-energieprojecten op scholen.

Printen voor scholen
Voor vijf euro per maand per machine krijgen scholen ondersteuning bij alle mogelijke printkwesties. Van inzicht in comeplexe contracten tot het oplossen van storingen.
Doe een gratis contractcheck op www.printenvoorscholen.nl.

Netwerk Interim Toezichthouders Onderwijs
Nu en dan komen Raden van Toezicht of toezichthoudende besturen in een situatie waarbij een voorzitter vervangen moet worden, de hele Raad aftreedt of tijdelijk versterking nodig heeft. Dan is er meestal sprake van een crisis waarbij het toezicht en de reputatie van de organisatie in het geding is.

Het Netwerk Interim Toezichthouders Onderwijs (ITZH) biedt een oplossing voor toezichthouders van besturen en scholen die in een crisissituatie verkeren of daarin dreigen te komen. De zeer ervaren toezichthouders uit dit netwerk zijn direct inzetbaar om een helpende hand te bieden: het voorzitterschap overnemen, als lid toetreden of met collega interim toezichthouders een gehele Raad vervangen.

Als lid van VBS profiteert u van het voordeel van 10% op de bemiddelingsfee om het netwerk ITZH in te schakelen.
 
De interim toezichthouder:

  • heeft een vooraf geformuleerde opdracht
  • doet dit nooit langer dan twee jaar
  • zal daarna nooit als vast lid of voorzitter toetreden
  • is ervaren in veranderkundige vragen, crisissituaties en conflicten
  • kent de wet- en regelgeving en de onderwijssector
  • is er om de organisatie echt te ondersteunen


Kwaliteitsbewaking
Een onafhankelijke Commissie Certificering bewaakt de kwaliteit van het netwerk door elke kandidaat te beoordelen op competenties en andere criteria. Pas dan kan een toezichthouder toetreden tot het netwerk Interim Toezichthouders Onderwijs (ITZH).

Bureau ScoliX faciliteert
ScoliX faciliteert dit exclusieve netwerk van interim toezichthouders, doet de screening van kandidaten en verzorgt de bemiddeling van de intake, de opdrachtformulering, de voordracht van een of twee kandidaten, de contractafspraken tot en met de monitoring.

Investering
De interim toezichthouder ontvangt een minimale honorering van 50% van het WNT- jaarmaximum van de toezichthouders van de betreffende onderwijssector. De eenmalige bemiddelingsfee bedraagt 50% van het WNT-jaarmaximum (exclusief uw ledenkorting). U weet dus precies waar u aan toe bent en tarieven zijn transparant.

Initiatiefgroep en Comité van Aanbeveling
De initiatiefgroep bestaat uit kopstukken uit alle sectoren uit het onderwijs: Jan Wiegers, Walter Dresscher, Pim Breebaart, Peter Hermans en Marcel L. Bos. Landelijke organisaties Verus, VBS en de VOS/ABB hebben hun steun uitgesproken in het Comité van Aanbeveling.

Voor meer informatie zie https://itzh.nl/


Ben Mom, senior adviseur
06-53 60 79 17
bmom@vbs.nl